Tijdelijke website - Binnenkort lancering nieuwe site - Download hier alvast de mosatherm brochuremt-mineralwood

Voordelen mt-mineralwood

  • Geen giftige stoffen
  • Eenvoudig herbruikbaar
  • Ecologisch recycleerbaar
  • 100% circulair

mt-mineralwood, dat zijn houtsnippers met een coating van cement op de buitenste schil en in de poriën.
Als natuurlijke vulstof is het ideaal voor:

  • Constructie van droge vloeren onder natte en droge vloeren met en zonder vloerverwarming
  • Beschermhoes voor nutsvoorzieningen en pijpleidingen
  • De onderbouw van mosatherm® vloerpanelen
  • Gebruik in nieuwbouw- en renovatieprojecten

mt-mineralwood bestaat uit ca. 70% naaldhout, ca. 20% gehydrateerd calciumsilicaat, ca. 5% calciumcarbonaat, <5% calcium en aluminiumhydraat en <5% ijzeroxide. 

Recycling

mt-mineralwood kan moeiteloos hergebruikt of ecologisch gerecycleerd worden. Dat is mogelijk doordad mt-mineralwoord na het verwijderen uit een bestaande vloer geen behandeling(sproces) nodig heeft. Het kan onmiddellijk en altijd opnieuw gebruikt worden. mt-mineralwood is bijgevolg 100% circulair!

  • Hergebruik door uitvulling of via terugname van de producent.
  • Downcycling als bodemadditief of als aggregaat.

Door de niet-gebonden uitvulling en haar losse structuur kan mt-mineralwood te allen tijde opgehoogd en opnieuw genivelleerd worden. Ook kan mt-mineralwood als aggregaat toegevoegd worden aan niet-constructief beton en allerhande uitvullingen. 

Wist je dat?

1 m³ mt-mineralwood bindt 95kg CO2

Granubot - hét perfecte accessoire

Granubot - dekvloeren egaliserenGranubot is hét perfecte accessoire bij de mt-mineralwood. De Granubot maakt het mogelijk om dekvloeren perfect te verwerken, egaliseren en nivelleren. En dat op een economische, snelle, preciese en vooral ook ergonomische manier. Door de nauwkeurigere en snellere werkwijze (tijdwinsten van tot 60% mogelijk) is een terugverdientijd van de Granubot na maar liefst 1.000m² helemaal geen uitzondering. En dan hebben we het nog niet over de werkvreugde en motivatie van de collega's!

Granubot - ergonomie

Maar hoe werkt die Granubot nu eigenlijk? Wanneer de hoogte van de laser ingesteld is, gaat er een signaal naar de regeleenheid van het apparaat zodat de kleinste hoogteverschillen ontdekt en gecorrigeerd worden. Zo wordt de onderkant van het strijkmes permanent op hetzelfde niveau gehouden. Dankzij de knikarm-constructie, kan een actieradius van 2,3m rondom de installatie bereikt worden, als ook het gebied daaronder bewerkt wordt. Zelfs nissen, zuilen en verwarmingsbuizen worden met dezelfde nauwkeurigheid bereikt. Ook het egaliseren van een helling kan gemakkelijk met de laser bereikt worden.

Downloads

[weldra beschikbaar]

Interesse in mt-mineralwood of de Granubot?

Neem contact met ons op!